Citroen E-MEHARI, ideea francezilor de mobilitate

e-mehari

Când vine vorba de concepte ciudate, asiaticii sunt cei mai tari, doar că, de ceva vreme, Citroen a început să ofere o serie de prototipuri extrem de interesante. Printre acesta s-a numărat și Citoren M Concept, un prototip expus la Frankfurt în 2015.

Acesta făcea referire la un SUV decapotabil capabil să te ajute atunci când voiai să faci mișcare. Promitea spațiu cât pentru patru pasageri cu tot cu echipamentul sportiv, indiferent că vorbim despre golf sau surfing.

Ei bine, Citroen a dus lucrurile la un nou nivel și a lansat o versiune de serie a lui M Concept. Aceasta se numește Citroen E-MEHARI și a fost dezvoltată în colaborare cu cei de la Bolloré Group.

Din punct de vedere estetic, lucrurile nu stau mult diferit față de conceptul expus la Frankfurt. În plus, elementele preluate de pe Cactus au rămas acolo unde era și în timpul prezentării din cadrul orașului german. Totul a fost perfecționat și adaptat pentru linia de asamblare, așa că E-MEHARI va putea fi admirat în showroom-uri începând cu primăvara lui 2016.

Inima lui Citroen E-MEHARI este un motor electric de 68 de cai putere. Acesta este animat de un set de baterii de 30 kWh, promite o viteză maximă de 110 km/h și o autonomie de până la 200 de kilometri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *