Volkswagen Tiguan GTE Active Concept a debutat la Detroit

tiguan gte concept (7)

Volkswagen a prezentat în cadrul Salonului Auto de la Detroit conceptul Tiguan GTE Active. Vorbim despre un prototip de hibrid bazat pe actuala generație Tiguan care folosește noua platformă Modular Transverse Matrix.

Volkswagen Tiguan GTE Active Concept folosește un motor pe benzină de 150 de cai și 250 Nm. În cutia transmisiei, nemții au montat un motor electric de 54 de cai putere, în timp ce pe puntea spate au instalat un alt propulsor electric de 114 cai.

Astfel, Volkswagen Tiguan GTE Active Concept oferă tracțiune integrală. În condiții normale de rulare, conceptul germanilor oferă propulsie spate, însă atunci când este detectată o pierdere de aderență sistemul 4×4 intervine imediat. În plus, șoferul poate selecta unul dintre numeroasele moduri de funcționare ale lui Volkswagen Tiguan GTE Active Concept: On road (Comfort sau Eco), Offroad (Rocks, Sludge & Sand, Gravel), Sport, Snow, Charge (bateria este reîncărcată în timpul mersului) și Battery Hold (menține bateria încărcată pentru momentele în care vrei să o folosești).

Sistemul hibrid folosește un set de baterii de 12.4 kWh și asigură o autonomie maximă de 32 de kilometri. Totuși, împreună cu benzina din rezervor, Volkswagen Tiguan GTE Active concept promite o autonomie de 930 de kilometri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *