Audi lansează sistemul de tracțiune ultra quattro

ultra quattro

Când am citit pentru prima dată comunicatul pus la dispoziție de Audi am chicotit puțin. Nemții încearcă să reinventeze roata, asta după ce au reușit să o facă cu adevărat eficientă.

Și când zicem roată ne referim la sistemul de tracțiune integrală quattro. Pe vremea când alți producători mari scoteau complet din ecuație un sistem de tracțiune integrală, Audi făcea furori cu al său quattro. Dar timpul și-a spus cuvântul, iar lumea modernă a venit cu un sistem integral care nu trasmite continuu puterea către ambele punți, ci doar atunci când este nevoie.

Cam asta a făcut și Audi acum când scoate pe piață sistemul ultra quattro. Prin intermediul a două ambreiaje poziționate înainte de puntea spate și după cutia de viteze, Audi dă naștere sistemului de tracțiune integrală inteligent. În mod normal, acesta livrează puterea doar punții față, dar în diverse condiții, calculate și analizate de o armată de senzori, transmite cuplu și către puntea spate.

Audi a dezvoltat această versiune a sistemului quattro pentru a îmbunătăți consumul de carburant și, bineînțeles emisiile de carbon. Astfel, producătorul german spune că sistemul ultra quattro poate reduce consumul cu până la 0,3 l/100 de kilometri. Poate nu pare așa mult pentru o tehnologie atât de avansată. Rămâne de văzut să analizăm practic și lipsurile (dacă există) cauzate de această tehnologie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *