Kia Niro – SUV hibrid

2016 kia niro

Kia va expune la Geneva noul Niro. Modelul este un hibrid get-beget venit să completeze gama eco a sud-coreenilor. Estetic, Kia Niro se înscrie perfect pe linia de design a producătorului. Grila frontală Tiger Nose, blocurile optice puternic alungite și capota plină de nervuri îi oferă o alură de sportivitate lui Niro.

Plafonul plonjat și stopurile generoase completează tabloul gândit de designerii Kia.

Dar partea interesantă se găsește sub capotă. Aici se află un sistem hibrid care folosește un motor pe benzină de 105 CP și unul electric de 43 de cai. În total, ansamblul hibrid oferă 141 de cai putere, puși pe șosea cu ajutorul unei cutii de viteze cu șase trepte și dublu ambreiaj.

Motorul electric este ținut în viață de un set de baterii de 1.56 kWh poziționat sub bancheta din spate. Astfel, volumul portbagajului măsoară 420 de litri. Pe sistemul dezvoltat de Toyota cu Prius, Kia Niro poate rula în modul 100% electric doar cu viteze de până la 20 km/h, în restul utilizării, motorul cu ardere internă făcându-și simtiță prezența.

Momentan, oficialii Kia nu au oferit valori ale consumului de carburant, însă ne-au anunțat că emisiile de CO2 se cifrează la 89 de g/km.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *