Viitorul Ford EcoSport va fi produs la Craiova

ford ecosport craiova

Ford a anunțat astăzi că modelul EcoSport va fi produs la Craiova începând cu 2017. Pentru a putea suporta noul model, uzina din Bănie are nevoie de investiții suplimentare. Conform oficialilor Ford, acestea se vor cifra la aproximativ 200 de milioane de euro.

SUV-urile sunt la mare căutare în Europa, iar acesta este unul dintre motivele pentru care Ford marșează cu EcoSport în Craiova.

Vânzările de mașini noi din segmentul SUV au urcat anul trecut cu 23% raportat la întreaga industrie care a crescut cu 10%. Segmentul SUV-urilor de mici dimnesiuni din care face parte și modelul EcoSport a crescut cu 44% în 2015. Ford se așteaptă ca segmentul SUV-urilor de mici dimensiuni să ajungă la aproape 1.5 milioane de vehicule pe an, până în 2017, ceea ce reprezintă o creștere de 35% față de 2015.

“Vânzările de EcoSport au urcat anul acesta cu aproape 30% și ținând cont de previziunile legate de creșterea vânzărilor din segmentul SUV –urilor de mici dimensiuni, pentru noi este momentul oportun să mutăm producția de EcoSport în Europa și să beneficiem astfel de forță de muncă excelentă și de fabrica noastră de la Craiova,” a zis Jim Farley, Președinte și CEO Ford Europa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *