Eveniment: Distracție la clasa TRIP și învingători surpriză în primele două etape ale campionatului de offroad 100Tracks 2016

100Tracks RUN, evenimentul desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute în comuna gorjeană Runcu, a însemnat debutul ediției 2016 a 100Tracks, singurul campionat de offroad românesc desfășurat sub patronajul Federației Internaționale a Automobilului, FIA.

Noutățile absolute au fost apariția clasei TRIP, dedicată șoferilor amatori de SUV care doresc să guste din experiența 4×4 fără pericolul de a-și avaria mașinile, și locurile 1 la clasa HARD obținute, în premieră, de Andrei Gafița și Bogdan Oprea, ambii de la BGS Motorsport.

La clasa Soft, protagoniștii întrecerii de anul trecut au fost și acum vioara-ntâi în ambele etape. Campionii din 2015, Maxin Arpad și Bogati Tyhamer au terminat pe 3 prima etapa și au câștigat-o pe a doua, echipajul Cristi Craveț/Cristi Micu au ieșit pe 1 la prima etapă și pe 3 la a doua, în timp ce timișoreanul Dorin Toma și noul său copilot, Mircea Gârdean, s-au abonat la locul 2 în ambele manșe.

La Hard, clasa regină a competiției, 100Tracks RUN s-a desfășurat sub semnul noutăților. Echipajele Andrei Gafița/Tibi Cojocaru, în etapa 1, și Bogan Oprea/Ravasz Barna, în etapa a doua, au câștigat, în premieră pentru ele, o etapă de 100Tracks, iar un alt debut frumos a fost cel al puștiului de 17 ani Teo Vișoiu, care i-a fost copilot tatălui său, Andi, campionul de anul trecut. Ei au terminat pe 3 prima etapă și pe 2 runda a doua.

Traseele celor două clase s-au încheiat cu o probă specială deosebit de spectaculoasă, organizată ca un trial, la care au asistat peste 100 de împătimiți ai offroad-ului din zona Runcu care au putut vedea și o răsturnare spectaculoasă rămasă, din fericire, fără urmări pentru echipaj.
În clasamentul de regularitate al claselor Soft și Hard, cel din care, la finalul campionatului, se vor alege cele două echipaje care vor forma Offroad Team Romania și care ne vor reprezenta țara în competițiile europene, lucrurile stau astfel: la clasa Soft, pe primul loc sunt Maxin Arpad și Bogati Tyhamer, iar la Hard conduc Andrei Gafița și Tibi Cojocaru.

Noua clasă TRIP de la 100Tracks a apărut pentru a oferi oportunitatea de întrecere într-un cadru organizat și sigur șoferilor de SUV-uri care nu au experiență de pilotat offroad și care nici nu sunt dispuși să-și șifoneze mașinile pe un traseu clasic de la clasa SOFT. Amatorii de aventură care s-au înscris la competiția de la Runcu – printre care au fost și 4 fete – au avut parte de trasee frumoase, cu peisaje numai bune de fotografiat și de o parcurgere de neuitat a Cheilor Sohodolului, locul unde s-a filmat celebra serie de filme cu Florin Piersic în rolul lui Mărgelatu.

După prima etapă, clasamentul clasei TRIP a arătat astfel:
1. Alexandru Enăchescu/Elisabeta Zahariade
2. Ciprian Miclău/Ferencz Zoltan
3. Claudiu Ursa/Lavinia Crișan

La sfârșitul etapei cu numărul 2, primii trei au fost:
1. Claudiu Ursa/Lavinia Crișan
2. Andrei Hortopan/Daniel Timoceanu
3. Bogdan Toma/Cătălin Budoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *