Mercedes-Benz prezintă camionul electric. Autonomie de 200 de kilometri

Mercedes-Benz Urban e-Truck

În urmă cu câteva zile, Elon Musk a anunțat că Tesla Motors se va implica în scurt timp și în producția de camioane, pick-upuri și nu numai. Răspunsul industriei a venit rapid din partea Mercedes-Benz.


Mercedes-Benz Urban e-Truck este numele conceptului care va sta la baza viitoarelor vehicule de transport dezvoltate de nemți. Vorbim despre un camion electric cu o autonomie de aproximativ 200 de kilometri și cu o capacitate de încărcare de 26 de tone. Pe scurt, distanțele scurte și transporturile mari vor deveni istorie pentru vehiculele cu motoare diesel. În plus, aceste camioane pot fi folosite în zonele urbane unde poluarea va fi zero.

„Până acum erau foarte puține vehicule comerciale cu sisteme de propulsie electrice. În acest moment sunt îmbunătățiri masive, iar schimbările vor fi făcute pas cu pas”, a declarat Wolfgang Bernhard, şeful diviziei de camioane Daimler.

Scania este un alt producător care a demarat deja testele cu camioane electrice. Spre deosebire de cel gândit de Mercedes-Benz, Scania folosește cabluri de alimentare după modelul de funcționare al troleibuzelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *