Kia lucrează la un crossover de clasă mică. Ar putea debuta la Paris

În prezent, Kia face ultimele retușuri în ceea ce privește modelul Rio. Cea de-a patra generație va fi expusă în premieră internațională în cadrul Salonului Auto de la Paris. Tot la Paris, sud-coreenii ar putea lansa și un crossover de clasă mică. Cel puțin asta sugerează John Kim, directorul diviziei Kia Europa de vest. Și totuși, anunțul nu mai surprinde pe nimeni ținând cont că producătorul asiatic a prezentat în urmă cu trei ani un concept care anunța un astfel de model.


Modelul va avea la bază platforma lui Rio și în afara motorizărilor clasice diesel și benzină, crossover-ul ar putea fi lansat și într-o versiune hibridă. Sistemul de propulsie va fi adaptat de pe Niro, model care folosește motorul pe benzină de 1,6 litri și un propulsor electric. În total, cele două motoare oferă 141 de cai putere și 264 Nm.

Viitorul crossover de clasă mică se va adresa în special tinerilor și orașul va reprezenta locul de joacă principal. În urma acestor zvonuri, așteptăm și o reacție oficială din partea Kia.

Via | AutoExpress

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *