SEAT mizează pe Ateca. SUV-ul iberic va avea o versiune Cupra

seat ateca cupra

Se pare că SEAT a jucat cartea potrivită la momentul potrivit. Ateca, SUV-ul iberic a prins deja la public, iar pentru a menține treaz interesul din piață, spaniolii vor să lanseze și o versiune de performanță.

Conform jurnaliștilor de la Autocar, o serie de surse din interiorul companiei spun că Ateca va primi versiunea Cupra. Modelul ar urma să folosească rețeta lui Leon Cupra: un motor de 2,0 litri care va oferi 286 CP livrați cu ajutorul unei transmisii DSG și a unui sistem de tracțiune integrală. În aceste condiții, accelerația de la 0 la 100 km/h ar urma să aibă loc în 6,5 secunde, iar viteza maximă se va opri în dreptul valorii de 250 km/h.

„Segmentul SUV-urilor sport evoluează rapid în zona premium, dar în segmentul de volum încă nu există un produs care să epateze. Am observat această oportunitate și vom face un SUV care să se diferențieze de celelalte și să preia conducerea acestei nișe. Mai mult decât atât, un Ateca Cupra ar putea deveni rapid un model emblematic pentru SEAT”, scriu britanicii de la Autocar.

Via | Autocar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *