Concursul Academia de design Mazda – Kodo Urban Fit şi-a desemnat câştigătorii

Timp de două luni, Mazda şi revista Elle au pus la încercare imaginaţia designerilor vestimentari din România, pe care i-a invitat să îşi înscrie creaţiile în concursul “Academia de design Mazda”. Tema competiţiei, “KODO Urban Fit”, inspirată din limbajul de design Mazda “Kodo-Sufletul mişcării”, a reprezentat pentru participanţi o provocare inedită – să elaboreze ținute urbane având ca punct de plecare liniile încordate, solide, dar cursive şi armonioase ale modelelor mărcii.

În concurs s-au înscris 108 creaţii, iar 20 de finaliști au fost aleși prin votul publicului.

Fiecare dintre cei patru membri ai juriului, format din Kevin Rice, director de design Mazda Motor Europe, Roxana Voloşeniuc, redactor-şef ELLE România, Maurice Munteanu, fashion editor ELLE România şi Domnica Mărgescu, fashion director ELLE România, şi-a exprimat preferinţele personale. Adunarea finală a desemnat-o pe Alexandra Simion cu proiectul ei “Wonderful Nonsense” câştigătoarea concursului. Alexandra a primit și o bursă oferită de Mazda.

“A fost o adevărată plăcere să fac parte din juriul acestui concurs. Este un potenţial creativ nedescoperit aici în România şi este fantastic că a fost dezvăluit de competiţia Academia de Design Mazda. Munca acestor designeri este impresionantă, atât partea de schiţe, cât şi ţinutele deja confecţionate. Mi-a fost deosebit de dificil să aleg doar un singur câştigător, dar felicitările mele merg spre Alexandra, care are potenţial nemaipomenit şi mă bucur că Mazda, prin bursa pe care i-o acordă, va contribui la viitoarea ei carieră de designer”, a declarat Kevin Rice, design director Mazda Design Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *