Un exemplar de serie Hyundai Santa Fe a traversat Antarctica. La volan s-a aflat strănepotul exploratorului Ernest Shackleton

Patrick Bergel este strănepotul marelui explorator arctic Ernest Shackleton. Împreună cu un Hyundai Santa Fe de serie, acesta a plecat într-o călătorie de 5.800 de kilometri în Antarctica. Traseul a durat 30 de zile și a fost parcurs dus – întors între Union Camp și McMurdo.

Pe lângă temperaturile de pînă la -28o C, echipa a fost nevoită să identifice noi trasee pe calotele plutitoare de gheață, care nu au mai fost parcurse anterior de vehicule cu roți.

Bergel, antreprenor in domeniul tehnologiei, a declarat: „Nu sunt un explorator polar, tocmai de aceea aceasta experienta a reprezentat o mare provocare. Traseul nu poate fi comparat cu cel al strabunicului meu, insa pentru mine este o realizare sa fiu prima persoana care parcurge aceasta distanta cu ajutorul unui autovehicul.”

„Filosofia Hyundai de a oferi experiente memorabile consumatorilor a rezonat cu povestea lui Ernest Shackleton. 100 de ani mai tarziu, prin intermediul lui Patrick, visul marelui explorator de a traversa Antarctica se indeplineste”, a declarat Scott Noh, Head of Overseas Marketing Group al Hyundai Motor Company.

Mașina a fost pregătită pentru acest traseu de Gisli Jónsson de la Arctic Trucks.

„Este pentru prima oara cand aceasta cursa este efectuata. Desi, foarte multi au fost neincrezatori, le-am demonstrat contrariul”, a adaugat Jónsson.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *