Mercedes-Benz a prezentat noua Clasa G

Mercedes-Benz a prezentat noua generație Clasa G în cadrul Salonului Auto de la Detroit. Estetic, modelul germanilor nu a trecut prin transformări majore. Un pic pe ici, un pic pe colo. Farurile au acum lumini de zi integrate și sub formă circulară, capota e ușor schimbată și spoilerele au și ele ceva tușe noi. Și cam atât pentru că nemților le-a fost frică să nu strice un icon.

Despre interior v-am tot vorbit. Rămâne să rețineți că el vine acum cu materiale și mai bune, cu o consolă pe care o știm din gamă și cu Widescreen Cockpit, adică cele două ecrane de 12.3 inch puse unul lângă celălalt pentru o impresie artistică excelentă.

Mai știe off-road? Da, în continuare, Clasa G este un as al off-roadului. Cu o suspensie independentă pe puntea față croită de specialiștii AMG și cu o gardă la sol de vreo 241 de mm, Clasa G știe ce face în teren accidentat. Are un unghi de atac de 31 de grade, unul de degajare de 30 de grade și poate să treacă printr-un vad cu adâncimea de 700 de mm. Și toate acestea în condițiile în care noua generație Clasa G este mai lungă cu 5.3 centimetri și mai lată cu 12.1 centimetri.

Atunci când îl vor lansa pe piață, nemții vor oferi doar o singură motorizare. Un V8 de 4.0 litri care produce 422 de cai și 610 Nm. Motorul este cuplat la o cutie automată cu 9 trepte și la un sistem de tracțiune integrală cu trei diferențiale blocabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *