81% dintre clienții BMW din România au ales în 2018 un vechiul cu tracțiune integrală

2018 este al doilea an consecutiv în care BMW stabileşte un record absolut de livrări pentru numărul de automobile, depăşind, cu două livrări, pentru prima dată pragul de 3000 unităţi.

Cu 2780 livrări, BMW realizează cea mai bună performanţă din istoria mărcii. BMW Motorrad continuă seria de creşteri de două cifre, cu o performanţă remarcabilă, depăşind pentru prima dată 300 de motociclete livrate în România.

MINI, cu 222 unităţi, se află sub performanţa anului trecut, în contextul unei flote-record de 135 unităţi livrate anul anterior către un singur client. Marca prezintă potenţial de creştere în contextul deschiderii unui al doilea dealership în Bucureşti, la finalul anului trecut.

În contextul unei competiţii în creştere, BMW i3 atinge cifra-record de 148 de unităţi livrate şi rămâne automobilul electric numărul 1 din România.

În contextul schimbării de generaţii pentru BMW X5, BMW X1 devine, în premieră, cel mai de succes SUV al mărcii în România cu 402 unităţi livrate, urmat îndeaproape de BMW X5 şi BMW X3, cu 383, respectiv 372 de livrări.

Modelele cu tracţiune integrală continuă să fie foarte apreciate de publicul din România. 81% din automobilele BMW vândute în România sunt echipate cu un sistem de tracţiune integrală, 16% cu un sistem de propulsie şi 3% cu un sistem de tracţiune faţă (disponibil pe modelele X1, X2 şi Seria 2 Active Tourer/ Gran Tourer).

În ceea ce priveşte sistemele de propulsie, dieselul rămâne dominant pe piaţa din România, într-o uşoară scădere faţă de anul trecut. 75,9% din automobilele livrate în 2018 sunt echipate cu motoare diesel, 17,1% dispun de propulsoare pe benzină, 5,3% sunt automobile electrice şi 1,7% sunt modele plug-in hybrid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *