Au fost anunțate informații noi despre programul Rabla 2019

Premieră României a anunțat că Executivul va aproba bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu pentru ca programul Rabla să demareze și în acest an. Conform primelor informații, autoritățile vor ca acesta să demareze în jurul datei de 5 aprilie.

“La propunerea Ministerului Mediului aprobăm astăzi bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu, principala sursă de finanţare guvernamentală pentru programe şi proiecte destinate protecţiei mediului. (…) Prin bugetul alocat, de 322 milioane lei, aproximativ 35 de mii de români vor avea posibilitatea să-şi înlocuiască maşinile mai vechi de 8 ani cu altele noi puţin poluante. Continuă şi programul ‘Rabla plus’, prin care finanţăm achiziţia de maşini electrice şi hibrid cu o sumă totală de 93 de milioane de lei”, se arată într-un interviu citat de Agerpres.

Cele 322 de milioane de lei reprezintă o sumă de trei ori mai mare față de bugetul inițial propus în 2018. Cel mai probabil, și în acest an, fodurile disponibile vor fi alocate în mai multe etape.

Și în 2019, românii care vor să-și cumpere o mașină nouă pot primi un voucher de 6.500 de lei pentru casarea automobilului vechi. Există eco-bonusuri pentru emisii de CO2 reduse, dar și pentru vehicule cu sisteme hibrid de propulsie. Cei care vor să cumpere un model complet electric, românii pot primi 45.000 de lei prin programul Rabla Plus. În cazul unor vehicule plug-in hybrid, bonusul este de 20.000 de lei.

Sursa – Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *