Audi lansează noul SQ7 TDI facelift

Audi SQ7 TDI este modelul din vârful gamei de produs, încă din anul 2016. Acum, nemții vin cu varianta facelift a SUV-ului de talie mare. Exteriorul primește aceleași modificări subtile pe care deja le-am văzut pe versiunile normale, iar interiorul beneficiază de o serie de accente sport alături de noile sisteme și tehnologii introduse în urmă cu doar câteva săptămâni.

Audi SQ7 TDI facelift mpresionează cu puterea sa enormă,generată de motorul diesel V8 4,0 TDI supraalimentat biturbo, ce generează 320 kW, adică 435 CP şi asigură un cuplu de 900 Nm între 1.250 şi 3.250 rpm. SUV-ul de talie mare sprintează astfel de la 0 la 100 km/h în 4,8 secunde şi atinge o viteză maximă, limitată electronic, de 250 km/h. În funcţie de dotarea sa, SQ7 TDI foloseşte între 7,6 şi 7,4 litri de combustibil la 100 de kilometri, ceea ce înseamnă emisii de CO₂ între 200 şi 194 grame per kilometru.

Sub-sistemul electric de 48 de volţi alimentează compresorul electric (EPC). Acesta asistă cele două turbocompresoare în momentele în care sistemul de accelerare solicită o putere mare şi când, energia gazelor de evacuare este încă redusă. În respectivele momente, furnizează aer proaspăt, care este foarte important pentru combustie. Drept urmare, cuplul enorm este disponibil instantaneu, practic în orice moment, inclusiv la accelerarea de la viteze mici şi mai ales la demaraj.

Compresorul este integrat în galeria de admisie. În doar 250 de milisecunde, motorul electric compact accelerează turbina compresorului la 70.000 de rotaţii pe minut. În sistemul de evacuare, sunt integrate două actuatoare de sunet, ce modulează sunetul plin, specific motoarelor cu opt cilindri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *