Kia a prezentat crossover-ul XCeed, un model compact gândit ca o alternativă pentru SUV-uri

Kia XCeed este noul CUV urban (crossover utility vehicle) al Kia Motors, un automobil care combină stilul practic al unui SUV compact cu pachetul de funcționalități și manevrabilitatea sportivă a unui hatchback.

În timp ce ampatamentul rămâne la fel ca al celorlalte modele ale gamei Ceed (2.650 mm), consolele frontală și posterioară sunt extinse față de modelul hatchback în cinci uși cu 25 mm în față (la 905 mm) și 60 mm în spate (la 840 mm). Cu o lățime de 1.826 mm (cu 26 mm mai lat decât modelul Ceed în cinci uși), noul CUV are o față mai îndrăzneață, cu o grilă mai proeminentă și ”guri” de admisie a aerului mai mari. Garda la sol a modelului XCeed este de 174 mm când rulează pe jantele de 16 inch și 184 mm când rulează pe jantele de 18 inch, reprezentând o creștere cu până la 42 mm față de hatchback-ul Ceed.

Trei motoare turbo cu injecție directă pe benzină (T-GDi) sunt disponibile. Motorul în trei cilindri, de 1.0 litri T-GDi produce 120 CP și oferă un cuplu de 172 Nm, în timp ce motorul turbo în patru cilindri T-GDi produce 140 CP și oferă un cuplu de 242 Nm. Motorul T-GDi high power de 1.6 litri regăsit pe modelul Ceed GT și ProCeed GT este de asemenea disponibil pentru modelul cel mai puternic XCeed. Oferind o putere de 204 CP și un cuplu de 265 Nm de-a lungul unei plaje mari de turații, motorul robust de 1.6 litri T-GDi se potrivește perfect abilității automobilului de a face față oricăror tipuri de călătorii.

Kia XCeed este disponibil de asemenea cu două propulsoare Smartstream – cele mai curate motoare diesel produse de Kia și cele mai eficiente din gamă. Motorul Smarstream de 1.6 litri este oferit în variantele de putere de 115 CP și 136 CP.

Sistemul Drive Mode Select permite șoferilor să ajusteze ”greutatea” direcției, sensibilitatea pedalei de accelerație și, pentru modelele echipate cu transmisia automată cu dublu ambreiaj, turația și promptitudinea schimbării treptelor de viteză. Modul Sport îmbunătățește răspunsul accelerației în timp ce direcția oferă un răspuns mai ferm la comenzile șoferului, aducând în prim plan un stil de condus dinamic. Modul Normal permite șoferului să maximizeze eficiența, reducând consumul de combustibil și asigurând o călătorie relaxată.

Pentru prima dată în gama Kia, XCeed va putea fi echipat cu un instrumentar digital de bord cu diagonala de 12.3 inch și cu un ecran central tactil cu o diagonală de până la 10.25 de inch.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *