Mercedes-Benz GLE Coupe a primit o nouă generație

Având la bază actuala generație GLE, Mercedes-Benz propune o nouă variantă pentru GLE Coupe. Noua generație a SUV-ului coupe va fi expusă în premieră în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Exteriorul este similar cu cel pe care îl întâlnim în cazul lui GLE. Cu toate acestea, nemții au făcut mici modificări menite să sporească sportivitatea vizuală, la care se adaugă elementele specifice SUV-urilor coupe (plafonul plonjat și posteriorul rontujit).

Interiorul este și el mai sportiv mulțumită scaunelor noi și a volanului dedicat. În rest, elementele moderne sunt preluate de pe versiunea GLE.

În primă fază, gama de motorizări va fi alcătuită din trei motoare. Cei care preferă un diesel pot alege motorul de 3.0 litri în două versiuni: 272 CP și 600 Nm (GLE Coupe 350d 4Matic) și 330 CP și 700 Nm (GLE Coupe 400d 4Matic). Fanii motoarelor pe benzină pot comanda o singură variantă: Mercedes-AMG GLE Coupe 53 4Matic+. Aceasta este echipată cu un motor de 3.0 litri care oferă 435 de cai putere și 520 Nm. Propulsorul este cuplat la o cutie automată cu 9 trepte și la sistemul 4Matic+. Mercedes menționează că accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 5.3 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h.

Pe lista de opționale, nemții au trecut și suspensia inteligentă E-Active Body Control, dar și o mulțime de sisteme de siguranță și asistare menite să facă din GLE Coupe un vehicul semi-autonom în anumite condiții de trafic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *