Actuala generație Dacia Duster a ajuns la borna 500.000 de unități produse la Mioveni

La sfârșitul lunii noiembrie, uzina Dacia de la Mioveni a sărbătorit ieșirea din linia de Montaj a modelului Duster cu numărul 500.000. Acesta este o versiune vopsită în Rouge Fusion echipată cu motorul de 1.3 litri TCe de 150 de cai putere și tracțiune integrală.

Este vorba de a doua generație a unui model iconic pentru România și Groupe Renault, lansat în urmă cu 2 ani, la Salonul Auto de la Frankfurt. Beneficiarul acestui model emblematic este un client din Franța.

Dacia menționează că zilnic la uzina de la Mioveni se produc 1.400 de mașini, din care 1.050 sunt Duster.

Prima generație Duster a intrat în fabricație în anul 2010, iar de atunci, peste 1,7 milioane au fost produse în România, la Mioveni. Principalele piețe de export sunt Franța, Italia și Spania, dar nu trebuie uitat că în prezent, gama Dacia este comercializată în 44 de țări.

„Succesul, în orice domeniu, se bazează pe oameni competenți, serioși și responsabili. Așa este și la Dacia. Duster este un model emblematic din gama Dacia produsă la Mioveni la care contribuie toate echipele Groupe Renault România cărora le mulțumesc. Trebuie să continuăm să fim solidari, responsabili și riguroși pentru a ne menține competitivi”, a declarat Miguel Oliver-Boquera, director executiv al Uzinei Vehicule Dacia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *