Record pentru vânzările de SUV-uri pe piața din Germania

În ultimii ani, SUV-urile au dominat piața auto reușind cote de piață care au trecut și de 40%. Iar an după an, aceste valori cresc.

Conform unui raport emis de Autoritatea Federală din domeniul Transporturilor (KBA), în Germania până la finalul lunii noiembrie au fost vândute peste un milion de SUV-uri. Este pentru prima dată în istoria Germaniei când numărul SUV-urilor vândute într-un singur an depășește valoarea de un milion.

Conform raportului, până la finalul lunii noiembrie, vânzările de SUV-uri au crescut cu 18% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Conform analiștilor, până la finalul anului curent, SUV-urile vândute în Germania vor trece de 1.1 milioane de unități.

Un lucru care trebuie luat în considerare este acela că numărul vânzărilor include atât SUV-urile noi, cât și cele second hand. Totuși trebuie amintit că în urmă cu patru ani, vânzările totale (noi și SH) de SUV-uri și vehicule off-road au fost de doar 600.000 de unități.

„Ritmul mare de creștere a vânzărilor de SUV-uri va continua și anii următori”, a declarat analistul Ferdinand Dudenhoeffer. Același analist spune că până la finalul lui 2025, cota de piață a SUV-urilor în Germania va trece de 50%.

Sursa – Economica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *