Dacia a realizat în 2018 cea mai bună performanță comercială în România din ultimii zece ani

Atașamentul românilor pentru marca lor națională a fost reconfirmat în 2018, an în care Dacia a realizat cea mai bună performanță comercială din ultimul deceniu. Nu mai puțin de 54.593 de clienți români au optat pentru un vehicul din gama constructorului de la Mioveni (cu 26,2% mai mulți față de anul precedent). Continuă lectura „Dacia a realizat în 2018 cea mai bună performanță comercială în România din ultimii zece ani”

Autoritățile pregătesc un nou proiect de lege. Permis suspendat pentru 30 de zile și amendă de cel puțin 1.300 de lei pentru utilizarea telefonului mobil în timpul șofatului

Ministerul Afacerilor Interne a lansat în dezbatere publică un proiect de lege care vizează modificarea unor capitole la nivelul Codului Rutier. Poate cea mai importantă modificare constă în interzicearea utilizării telefonului mobil în timpul șofatului.

Astfel, proiectul de lege aduce clarificări cu privire la momentele în care un șofer poate fi sancționat.

„În timpul mersului, conducătorului de vehicul îi este interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil, precum și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video”.

De asemenea, amenda pentru astfel de contravenții ar urma să crească considerabil. Dacă în prezent, șoferii sunt amendați cu 2-3 puncte de amendă, proiectul dorește ca utilizarea telefonului mobil în timpul șofatului să facă parte din categoria a IV-a de contravenții (9-20 de puncte de amendă). În plus, autoritățile vor ca șoferii prinși în astfel de situații să rămână fără permis pentru o perioadă de 30 de zile.

Sursa – hotnews

Dacia Duster va primi o variantă cu tracțiune integrală și cutie automată

Din cauza introducerii noului ciclu de testare WLTP, gama Dacia a rămas fără varianta echipată cu transmisia automată. În mometul retragerii din configurator, oficialii Dacia au anunțat că această variantă va fi reintrodusă în gamă.

Dar se pare că reprezentanții Dacia încă nu au un răspuns clar cu privire la data în care vom putea comanda din nou un Duster cu transmisie automată.

Cu toate acestea, oficialii constructorului de la Mioveni au o veste bună. Dacia pregătește introducerea pe piață a unei versiuni care va putea fi comandată atât cu tracțiune integrală, cât și cu o cutie automată, opțiuni care în prezent nu puteau fi combinate.

„Cutia de viteze automată cu dublu ambreiaj de tip EDC va reveni, dar nu putem spune când. Atunci când s-a făcut trecerea la standardele WLTP am prioritizat şi ne-am concentrat întâi pe cutia manuală, care reprezenta 85% din vânzări. De asemenea, Duster va avea în viitor o versiune 4×4 cu transmisie automată, însă nu putem spune când”, a declarat Dridi pentru publicația Ziarul Financiar.

Scădere semnificativă pentru înmatriculările de mașini noi în România în luna noiembrie

Inmatricularile de autoturisme noi in Romania in Noiembrie 2018, au scazut cu -10.83% fata de noiembrie 2017, atingand un volum de 8.303 unitati. Pe primele unsprezece luni din 2018, volumul autoturismelor noi inmatriculate a atins 121.634 unitati, in crestere cu 23.97% fata de perioada similara din 2017. Continuă lectura „Scădere semnificativă pentru înmatriculările de mașini noi în România în luna noiembrie”

Volkswagen T-Cross a fost expus în Concept Store-ul din Plaza România. Modelul poate fi comandat online într-o ediție specială

Noul T-Cross, primul SUV de dimensiuni reduse din portofoliul Volkswagen, a fost arătat oficial la sfârșitul lunii octombrie, în paralel, în trei mari metropole din trei colțuri diferite ale lumii: Amsterdam, Shanghai și Sao Paolo. Începând cu luna decembrie 2018 modelul va fi expus în mall-ul Plaza România, în Concept Store-ul deținut aici de marca de origine germană. Continuă lectura „Volkswagen T-Cross a fost expus în Concept Store-ul din Plaza România. Modelul poate fi comandat online într-o ediție specială”

Uzina Dacia de la Mioveni a produs 311.422 de mașini în primele 11 luni ale anului. Dintre acestea, 219.126 au fost Duster

Pe primele unsprezece luni din 2018, productia uzinei DACIA de la Mioveni a fost de 311.422 vehicule, ceea ce reprezinta o crestere cu +6.4 % fata de perioada similara din 2017 (292.789 unitati). Continuă lectura „Uzina Dacia de la Mioveni a produs 311.422 de mașini în primele 11 luni ale anului. Dintre acestea, 219.126 au fost Duster”

Mitsubishi face un recall în România

Importatorul mărcii Mitsubishi în România a inițiat o acțiune de rechemare în service pentru toate SUV-urile mărcii echipate cu sisteme de asistență la frânarea de urgență. Conform oficialilor producătorului japonez, acestea vor primi o actualizare a software-ului. Continuă lectura „Mitsubishi face un recall în România”

Mani Gyenes se pregateste pentru Dakar 2019 in ciuda faptului că a suferit o fractură de humerus

Pe 6 ianuarie 2019 se va da startul, din Lima, într-o nouă ediție a Raliul Dakar, care, de această dată, se desfășoară în întregime în Peru, deșertul Atacama fiind principala provocare pentru sutele de concurenți. Continuă lectura „Mani Gyenes se pregateste pentru Dakar 2019 in ciuda faptului că a suferit o fractură de humerus”

Batiste Pascalin este noul managing director al Mercedes-Benz Vans România

Mercedes-Benz Vans România are un nou Managing Director. Conducerea diviziei a fost preluată de Batiste Pascalin, după ce Rolf Rosendaal și-a îndeplinit mandatul. Anterior, Batiste Pascalin a deținut funcția de Head of Marketing Management în cadrul Marketing Operations Europe, gestionând la nivel european operațiunile de marketing ale diviziei Vans. Continuă lectura „Batiste Pascalin este noul managing director al Mercedes-Benz Vans România”

Țiriac Collection a împlinit 5 ani

Au trecut cinci ani de cand Tiriac Collection si-a deschis pentru prima data portile, oferind publicului larg posibilitatea de a admira masini de exceptie, modele istorice, dar si actuale, in pas cu cele mai noi tendinte din domeniul auto. Aniversarea prestigioasei colectii a fost marcata astazi in cadrul unui eveniment special, gazduit la galeria Tiriac Collection din Otopeni.

Continuă lectura „Țiriac Collection a împlinit 5 ani”